Szentes-Bio Kft. Header Header Koppert

Sztárbarangoló

Sztárbarangoló

Tisztelt Látogató!

Elkészült a Sztárbarangoló városokat bemutató sorozat újabb epizódja. Szentesen járt Németh Gábor dobos, zeneszerző, tanár a Bikiniből ismert basszusgitáros Németh Alajos bátyja. A film végén cégünk is bemutatkozik egy rövid filmecskével. Fogadjátok szeretettel.

Sztárbarangoló - Németh Gábor

BIZTONSÁG-CSALÁD-EGÉSZSÉG

A Szentes-Bio Kft csapata


Őszi hajtatási nap a DélkerTész-nél

Őszi hajtatási nap a DélkerTész-nél

Idén is megrendezésre került a Fruitveb és a DélkerTész szervezésében az őszi hajtatási nap Szentesen. Cégünk ismét szerepelt kiállítóként, ahol sok termelőt láttunk vendégül és beszéltük át az idei év biológiai növényvédelmi tapasztalatait. Beszéltünk az új technológiáról a zöld vándorpoloska elleni védelemben. Valamint a hasznos gombákról, és a fonálféreg készítményekről is, ami egyre nagyobb szerepet kap a biológia védekezésben. A kiállításról sok képet készítettünk, pár darabot itt, és a Facebook oldalunkon is meg lehet tekinteni.

A Szentes-Bio Kft csapata

BIZTONSÁG-CSALÁD-EGÉSZSÉG


162 163 164 165 166

NEZAPAR új termék

NEZAPAR új termék

Kertészek figyelem!

Megérkezett a régvárt megoldás vándorpoloskák ellen. NEZAPAR a poloskák rettegett ellensége. A világon először csak Hollandiában, Belgiumban, Franciaországon és Magyarországon indult el biológiai védelemben. A Trissolcus fürkész darazsak a vándorpoloskák tojásait parazitálják. Már a fertőzés előtt kihelyezve megelőzi a kártételt. Még időben készüljön fel a poloskák támadása ellen. Technológiával, kihelyezéssel, rendeléssel kapcsolatban keresse kollégáinkat! A NEZAPAR a Koppert cég kizárólagos terméke.

BIZTONSÁG-CSALÁD-EGÉSZSÉG

A Szentes-Bio Kft csapata


VII. Országos Zöldséghajtatási Nap. 2020. október 16. Szentes

VII. Országos Zöldséghajtatási Nap. 2020. október 16.

Idei évben is megrendezésre került az országos zöldséghajtatási nap Szentesen a Dél-Kertész telephelyén. A rendezvényen több színvonalas előadás és kerekasztal beszélgetés is szerepelt a programban. A kiállításra több partnerünk is ellátogatott. A szakmai konzultációk során az idei év tapasztalatait és aktuális kérdéseit vitattuk meg.
Az eseményről készült képek itt tekinthetőek meg:


142 143 144 145 146 147

Szentes-Bio Kft. hirdetés a Kurca televízión

Szentes-Bio Kft. hirdetés

Szentes-Bio Kft. hirdetés a Kurca televízión.

Grow Group nyílt nap 2012.09.22.

Grow Group nyilt nap 2012.09.22.

Idén is megrendezésre került a Grow Group Palántanevelő Kft-nél a szokásos őszi szakmai nap. A rendezvényen szakmai előadásokat, és a kertészeti háttéripari cégek színvonalas kiállításait tekinthettük meg. A kiállítás előtt szakmai előadásokat hallhattunk a palántanevelésről, a zöldségkereskedelemről, a salátatermesztésről és a biológiai növényvédelem fontosságáról. Ez utóbbiról tartott előadásomat sokan követték figyelemmel, mivel az integrált növényvédelmet időszerű mindenhol bevezetni, hiszen a sorozatos növény védőszer kivonások és a növekvő export igények elengedhetetlenné teszik nélküle a termesztést. A kiállításról készült képek itt tekinthetőek meg:


121 122 123 124 125 126

A paprika napja

A paprika napja

Augusztus utolsó napján került megrendezésre a szentesi megyeházán egy nagyszabású rendezvény sok szakmai előadással és kiállítással egybekötve, amin a Szentes-Bio Kft is képviseltette magát. A XI. Lecsófesztivál szervezésének elő napján minden elhangzott előadás és szakmai konzultáció a paprikáról szólt illetve a hajtatásos kertészeti ágazat aktuális kérdéseiről. A rendezvényen való részvétel jól sikerült, és a másnapi lecsófőző versenyen is jó volt a hangulat. Cégünk által felajánlott ajándéktárgyak a lecsófőző verseny kihirdetése után lettek kiosztva.
A paprika napján készült képek, illetve a vízilabdások ajándékosztásáról készült videó itt tekinthető meg.
Kertészet és Szőlészet cikke a paprika napjáról
Kurca televízió összeállítása

111 112 113 114 115 116

Paradicsom bemutató Szentesen

Paradicsom

Nyár elején paradicsomos rendezvényre került sor Szentesen a berekháti fűtött fóliás telepen. Fajtabemutató és termesztéstechnológiai ismertetők mellett az előadások fő témája volt a paradicsom biológiai növényvédelme liszteske és az új kártevő a Paradicsom aknázó ellen. A bemutatóról készült videót az alábbi linken tekintheti meg.
http://www.szegvar.hu/video/kurca_tv/agrarpercek/orosco_2011.wmv

101 102 103 104 105

Kígyóuborka biológiai növényvédelme

Kígyóuborka

Az utóbbi évek biológiai növényvédelemi szempontból inkább a paprikáról és a paradicsomról szóltak. A paprikánál a hatóanyag kivonások miatt szinte általánossá vált a technológia, a paradicsomnál az új kártevő a Tuta absoluta érkezése miatt került előtérbe az integrált növényvédelem. Idén a Szentes-Bio Kft ugyan nem tartott uborkában bemutatót, viszont két éve nyáron volt egy sikeres rendezvény, ahol az uborka termesztők a növény közelében tekinthették meg a biológiai egyensúlyt. Az alábbi linkre kattintva a cikk ide vonatkozó részletét tekinthetik meg.
pdfKígyóuborka biológiai növényvédelme

Kiállítás és nyílt nap a Dél-KerTész-nél

Dél-KerTész

Idén először a Szentes-Bio Kft is részt vett a Dél-KerTész szakmai napján, ahol a Tész tagjainak tartott színvonalas előadások mellett a kiállító cégek képviselőjeivel is találkozhattak a termelők és egy szakmai kerekasztal beszélgetést is figyelemmel kísérhettek. A zömmel vetőmagos cégek kiállítása mellett a biológiai növényvédelem és a poszméhes beporzás is nagy érdeklődést kapott. A Szentes-Bio Kft kiállításáról a Civil Tv készített riportot a cégünkkel, amit a napokban tekinthettünk meg a Civil Tv műsorán.

071 072

Üllési gazdanapok

Üllési gazdanapok

Az üllési gazdanapok a Zöld-termék szövetkezet által szervezett helyi piac területén került megrendezésre október közepén. A Szentes-Bio Kft.-t kiállítása mellett szakmai előadásra is felkérték, a cégünk által képviselt biológiai növényvédelem és poszméhes beporzás terén. A térségben gazdálkodó termesztők elsősorban a paprikában kértek segítséget a biológiai növényvédelemről, a fokozatosan erősödő tripsz kártétel miatt. A paradicsom termesztőket a poszméhes beporzás területén tudtuk szakmai tapasztalatokkal ellátni.

081 082 083

Szakmai rendezvény Felgyőn

Szakmai rendezvény Felgyőn

Idén szeptember végén ismét megrendezésre került a Grow group palántanaevelő Kft üvegházaiban a már hagyományos szakmai nyílt nap. A rendezvény magas színvonaláról a sok kiállító cég és szakmai előadások gondoskodtak. A rendezvényen a Szentes-Bio Kft is megjelent kiállításával és sok látogatót vonzott a biológiai növényvédelem és poszméhes beporzás terén. A Kurca Tv által készített öszeállítást az alábbi linken tekintheti meg.
http://www.szegvar.hu/video/kurca_tv/agrarpercek/felgyo_2010_szeptember.wmv

061 062 063

Monsanto szakmai napok

Monsanto szakmai napok

Június 29.- én a Monsanto Hungaria Kft kecskeméti telephelyén a De Ruiter Seeds és a Seminis vetőmagtársaságok szakmai rendezvényére látogathattunk el. A rendezvény előtt 3 gyakorlati bemutatón is megtekinthettük a két cég termesztett fajtáit. A Szentes-Bio Kft Kunszentmárton mellett Horváth István Zsolt 4,2 ha-os új építésű fóliatelepén szerepelt, ahol az érdeklődők a paprika biológiai növényvédelmét tekinthették meg a KOPPERT cég természetes ellenségeivel védett fehér- és Kápia típusú paprika állományában. A gyakorlati bemutatók után a kecskeméti központi telephelyén folytatódtak a nívós szakmai előadások és a termelők nyílt kerekasztal beszélgetése. A rendezvényről készült cikket a lenti linkre kattintva olvashatják el, ami a kertészet és Szőlészet szakmai újságban jelent meg. http://www.kerteszetesszoleszet.hu/node/361
pdfMonsanto-ksz28_6_9.pdf

041 043 043 044 Fotó: Hamar S.

Kert-Tech kiállítás Kecskeméten

Kert-Tech kiállítás Kecskeméten

A már hagyományos Kertészeti Technikai kiállítás idén is megrendezésre került február utolsó péntekén. A kertészeti termesztés háttéripari cégeinek kiállítását és szakmai előadásokat minden évben több és több látogató tekinti meg. A kiállítók között a Szentes-Bio Kft is szerepelt a KOPPERT holland cég biológiai növényvédelmi rendszereivel és poszméhes beporzó kaptáraival. A utóbbit a helyszínen demo kaptár formájában meg is lehetett tekinteni. A biológiai növényvédelemről pedig szakmai konzultációt tartottunk a paprika, paradicsom illetve dísznövény kertészeknek.

Paprikatermesztés vegyszerek nélkül

Paprikatermesztés vegyszerek nélkül

A mellékelt dokumentumban található egy szezon előtti elemzés a biológiai növényvédelem helyzetéről. Hogyan védekezhetünk sikeresen vegyszerek nélkül? Mennyibe kerül ez a technológia a gyakorlatban? Van-e előnye a piacokon a biológiai növényvédelem mellett termelt árunak? Fűtetlen hajtatásban is lehet sikeres? Ezekre, és még sok más kérdésre ad választ ez a cikk, az alábbi linkre kattintva.

pdfPaprikatermesztés vegyszerek nélkül

Egy paprikabemutató tanulságai

Egy paprikabemutató tanulságai

A 2008-as év minden szempontból megmutatta, hogy igen is van létjogosultsága a paprika biológiai növényvédelmének. Ekkor még csak sejteni lehetett, hogy a diklórfosz hatóanyag tartalmú készítménynek az év végén visszavonják az engedélyét, mégis sokan a szezon elején belevágtak a hasznos rovarok telepítésével az integrált növényvédelembe. A mellékelt linkre kattintva elolvashatjuk egy sikeres bemutatóról készült cikk teljes változatát.

pdfEgy paprikabemutató tanulságai

Fábiánsebestyéni lovasnapok

Fábiánsebestyéni lovasnapok

Minden év május 1.-én Fábiánsebestyén ad otthont a szezonnyitó országos fogathajtó viadalnak. Évről évre több látogató figyeli szemmel a kiváló hazai és külföldi versenyzőket, akik 3 nap alatt mérik össze tudásukat a különböző versenyszámokban. Akik kilátogattak a hétvégén a helyszínre, láthatták, hogy a KOPPERT is szerepel a támogatók sorában. A versenyen készült képek még a tavalyi rendezvényen készültek.

011 012 013 014 015